Van Shiatsu wordt je blijer!

 

Het nadeel van complementaire zorg zoals shiatsu is dat wetenschappelijke bewijzen over de werking moeilijk te vergaren zijn, al is het maar omdat het vrij ingewikkeld is placebo's voor zoiets als shiatsu te vinden.

Een aantal belangrijke zaken zijn inmiddels wel bewezen. Zoals stressverlaging, angstremming en het vrijkomen van het hormoon oxytocine bij zowel diegene die gemasseerd wordt als diegene die masseert!

aha! dat is dus waarom ik zo blij wordt van dit vak!

Joqi Shiatsu therapie Amsterdam Oost

 

 

 

 

 

 

nu boeken

 

tarieven en algemeen

joqi shiatsu therapie

Er zit beweging in de gezondheidszorg, waarbij het doel is dat er meer samenwerking komt tussen reguliere en complementaire zorg. Met Integrative medicine gaat men op zoek naar de best of both worlds. Het beste van de griekse aanpak van analyse in de reguliere zorg, waarbij alles in stukjes wordt geknipt, en de oosterse aanpak, waarbij het juist over de samenhangen en de relaties gaat.

De notie dat elke fysieke ziekte een mentale component heeft en omgekeerd dringt meer en meer door tot de (betere) reguliere zorgverleners. En dat is niet zo gek als je alleen al bedenkt dat er bij voorbeeld door stress o.a. hormonen in je lijf vrij komen die negatieve invloed hebben op de werking van je immuunsysteem...

 

Meer weten over integrative medicine, lees dit artikel

 

http://nikim.nl/wp-content/uploads/2010/04/TIG-artikel-jaarboek-2009.pdf