Joqi Shiatsu therapie Amsterdam Oost

 

 

 

 

 

 

nu boeken

 

tarieven en algemeen

joqi shiatsu therapie

Winter

 

Waar we in de zomer de luiken open zetten, naar buiten gingen, de wijde wereld in, met elkaar lachen, rennen, vliegen en op avontuur, is het nu tijd de luiken te sluiten.

 

Tijd om ons terug te trekken en te reflecteren. Hetgeen beleefd is verwerken, een plek geven en omzetten in nieuwe energie. Een meer introverte periode om de potentie voor nieuwe belevenissen en avonturen te genereren.

 

Volgens de oosterse filosofie behoort de winter tot het element water, Het grote Yin.  Zijn bijzondere kracht is de rust, reflectie en ook reiniging. Water is ook de essentiĆ«le basis voor onze fysieke substantie en bron van leven.

 

In de winter trekt de energie in de natuur naar binnen. Bomen laten hun blad vallen om zicht te beschermen en nieuwe energie te verzamelen voor een volgende lente, voor nieuwe leven. Planten produceren nu de zaden voor het volgende seizoen. De winter heeft dan ook alles te maken met potentie.

Veel dieren houden winterslaap, de rest beperkt zijn activiteiten tot een minimum.

De tijd van de winter is die van afsluiten en opslaan.

 

Hoewel wij in onze maakbare samenleving soms lijken te vergeten dat wij onderdeel zijn van de natuur, zijn wij eigenlijk ook gewoon beesten. Ook wij zouden deze tijd moeten benutten om af te sluiten, op te slaan en energie te bundelen voor nieuwe potentie.

Als wij erin slagen dat nu te doen, gaan wij een gezond jaar tegemoet waarin we al die verzamelde potentie weer kunnen benutten en de luiken weer kunnen openen. Happy Cocooning !